heatwave.hu

[Filmek] [Otthoni hifi] [Programozás] [Szórakozás] [Autók] [Autóhifi] [Fotók] [Minden]

Oldaltérkép

heatwave.hu hírek

Minden téma
Nyitóoldal (2024.07.)
Oldaltérkép (2018.09.)

Filmajánlók rendszerezése

Várhatóan egy vagy két éven belül elérjük az oldalon az ezredik filmajánlót :-), ehhez képest egy darab ábécérendes listán kívül semmiféle rendszerezés nem volt eddig. Úgy döntöttem, hogy a ráérő időmben (amiről egy műtét és az azt követő lábadozás gondoskodott) komplett átalakítom a rendszert. Nem kell mondanom, hogy ez 850+ ajánló esetében eltartott egy ideig... És ennek esett áldozatául az októberi frissítés is.

Mindenesetre, a továbbiakban:
- minden film kap egy vagy több műfaj címkét (romantikus, horror, scifi stb.),
- minden műfajhoz van ábécérendes lista,
- cserébe megszűnnek a semmitmondó "Filmajánlók XY" linkek,
- az "X vs. Y" dupla filmajánlók megjelennek az ábécérendes listákban "Y vs. X" formában is, hogy bármelyik cím alapján meg lehessen találni őket (ez persze vicces az olyan esetekben, mint a "28 nap múlva vs. 28 hét múlva"),
- ahol az adott ajánló másik ajánlott film(ek)re hivatkozik, ott az érintett ajánló(k) megjelenik/-nek belinkelve,
- a sorozatajánlók külön ábécérendes listát kapnak,
- a sorozatajánlóknál automatikusan megjelennek a többi évad ajánlói.
Természetesen ennyi esetnél simán előfordulhat, hogy valahol elrontottam a kategorizálást vagy kimaradt egy hivatkozás, ha ilyet láttok, írjatok. :-)

Remélem, ezek a változtatások javítanak az olvasói élményen és a használhatóságon egyaránt. Továbbra is jó szórakozást! :-)

Karantén idején...

A koronavírus-járvány és a hozzá kapcsolódó változások a mindennapi életben igényeltek némi időt az adaptálódásra. A mozizás mint olyan, komplett kiesett, itthonról dolgozok, ráadásul lányom hazaérkezése után még jött két hét önkéntes házi karantén, így az otthoni filmnézés is visszaesett átmenetileg. Lassan - amennyire ez per pillanat egyáltalán lehetséges - normalizálódik a helyzet. Felpörögtek a barkácsprojektek, ezek egy részéről cikk helyett rögtön youtube videó készült. Azért akad még olvasnivaló is, most és majd a jövőben is. :-) Szóval kövessétek továbbra is az oldalt és vigyázzatok magatokra!

Weboldal generátor finomítások

Noha már elsőre egész használhatónak tűnt az új motor :-), még néhány apróságot azért finomítottam. A fejlécben a témák már élő linkek, amik az oldaltérképen belül az adott témához kapcsolódó írásokra mutatnak.

Weboldal generátor motorcsere

A weboldal generátoromat 12 év után kezdtem szűk keresztmetszetnek érezni, így végül komplett újraírtam (az eredeti C++ helyett Pythonban), így az oldal felépítésében komoly változásokat láthattok. A felület "hírportálosabb" jellegű lett, a baloldali menübe kiszervezett hivatkozások koncepcióját eldobtam, most minden hivatkozás rögtön a szövegben elérhető. Amennyire vissza tudtam követni, időbélyeget is kaptak az egyes cikkek. A vizualitás is tisztult "az egyszerű az szép" mottó jegyében. Remélem, mindenkinek a megelégedésére szolgál majd. :-)

A cikk utoljára frissítve: 2022.11.

Vissza a lap tetejére | Vissza a nyitóoldalra

  E-mail: wolkensKUKACheatwavePONThu Copyright Wolkensdorfer Péter Utolsó frissítés: 2024.07.02.