heatwave.hu

[Filmek] [Otthoni hifi] [Programozás] [Szórakozás] [Autók] [Autóhifi] [Fotók] [Minden]

Oldaltérkép

Saját fűtésszabályozó építése

Programozás téma
Antik óra Excelben (2016.07.)
Elegáns árnyék CSS-sel (2018.09.)
Félig hardveres, félig szoftveres kivezérlésmérő (2015.06.)
G Astra fűtésszabályozó modding (2011.06.)
Hang vizualizáció (2018.01.)
Perspektivikus leképezés (2006.01.)
PIC programozás (2006.01.)

Mikor családi házba költöztük, bő 20 évvel ezelőtt, megálmodtam egy moduláris fűtésszabályozó rendszert, és nem kevés időt, energiát meg pénzt fektettem bele a fejlesztésébe. Sajnos az erőforrások egy idő után elfogytak :-(, akiket megkerestem az ötlettel, nem támogatták, így aztán elvesztettem a hitemet is a projekt sikerében. Pedig ha a mai rendszereket nézem, akkor teljesen jól láttam az irányt.

Gyorstekercselés előre. 2021-ben úgy döntöttünk, a több lépcsőben "organikusan fejlődött" gépészetünket átalakíttatjuk, kazáncsere, új szivattyúk, módosított csővezetékezés, minden, mi szem-szájnak ingere. És most azt éreztem, ideje elővenni ezt az ezredforduló óta a fiókban heverő tervet, és befejezni. A megoldás ennek megfelelően kissé kettős: egyes részei az akkori állapotot (meg az én akkor elképzeléseimet a termékfejlesztésről :-)) tükrözik, más részek pedig mai, de legalábbis frissebb technológiákat használnak. Ezzel együtt vagy ennek ellenére a cucc működik, és ha nem is tud mindent, amit anno a csillagháborús tervekbe beleraktam, a lényeget azért igen.

Összeraktam egy áttekintő videót a rendszer működéséről, a jobboldali linken megtekinthető (angol hang, magyar felirat).
Fűtésszabályozó rendszer videó

Jó szórakozást! :-) Ha kérdés van a rendszerrel kapcsolatban (a videó azért eléggé áttekintő, összefoglaló jellegű, nem megy bele sok műszaki részletbe), keressetek nyugodtan akár youtube-on, akár a honlapon keresztül.

A cikk utoljára frissítve: 2021.11.

Vissza a lap tetejére | Vissza a nyitóoldalra

  E-mail: wolkensKUKACheatwavePONThu Copyright Wolkensdorfer Péter Utolsó frissítés: 2023.11.12.