Témakör: Programozás

PIC programozás

Oldaltérkép


Letöltések
Km számláló kapcsolás
BMW óra számlapok
Km számláló forráskód
Fordulatszámmérő forráskód
Sebességmérő forráskód
Digitális dob


Külső linkek
ramo honlapja
Microchip honlap


Kapcsolódó oldalak
Programozás témában

Antik óra Excelben
Félig hardveres, félig szoftveres kivezérlésmérő
G Astra fűtésszabályozó modding
Hang vizualizáció
Perspektivikus leképezés
A WolfRam Technologies csapatot ketten alkotjuk barátommal, Ramocsa Zsolttal (nick "by ramo"). A "WT"-t alapvetően szórakozásnak találtuk ki, no meg hogy márkanevet adhassunk saját fejlesztésű cuccainknak, amelyek többségében PIC mikrokontrollerekre épülnek (épülnének, ha elkészülnének ;-)). A cuccokat az alábbi lista tartalmazza, többnél a forráskódot is mellékeltem. Ha bármelyikkel kapcsolatban további információra van szükséged, írj e/mailt a lap alján megadott címre.

Digitális km számláló az (ex)BMW-mhez

LED mátrix kijelzővel ment a cucc, 3x5 pixeles számjegyekkel, összesen 18*5 pixelen. Egy totál és két napi km számlálót tartott nyilván az áramkör. Az üzemmódváltást és a nullázást az eredeti nullázógombbal lehetett elvégezni (némi módosítás után persze ;-)). A kijelző az óra gyári mechanikus km számlálója helyére került be. A műszer pedig át lett hangolva 300 km/h-s végkitérésre. :-) A számlapok az itt látható lila-sárga kombinációt kapták, ami a BMW gyári narancssárga műszerfal megvilágításában egyszerűen eszetlen jól nézett ki...

Riasztó, szintén az ex-autómhoz

A ketyerén volt 17 (!) relékimenet, 8 db digitális és 5 analóg bemenet, ISD hangchip és RS-232. A távoli cél egy 286-os felhasználása volt fedélzeti számítógép gyanánt, ami nem csak a riasztót tudja kezelni, hanem lehetővé teszi pl. a motoros ablakok kezelését vagy akár az autóhifi irányítását. A riasztó még megvan, ez az egyetlen emlék az autóról... Ezért itt nincs free forráskód se. ;-)))

Digitális fordulatszám- és sebességmérő

A fordulatszámmérő 2 digites (100 1/min felbontás), plusz van egy LED fénycsíkja 16 LED-del (500 1/min felbontás), amit egy demultiplexer hajt. A sebességmérő 3 digites.

Digitális dob

Piezo érzékelők, MIDI kimenet, 12 analóg bemenet, egy lábcin, crosstalk elnyomás, állítható bemeneti karakterisztikák, választható dobkészletek. Röviden ennyi. Sajnos a fejlesztés abbamaradt, pedig ez nagyon, de nagyon jó játék volt...

Stopperóra nagy 7 szegmenses LED kijelzőkkel

Az órát egy infravörös fénysorompó indítja el és állítja le (a Magyar BMW autóklubnál használtuk a versenyeken). 5 digites kijelzője van (H:SS.HH), 12V-ról megy.

Vissza a lap tetejére | Vissza a nyitóoldalra

  E-mail: wolkens KUKAC heatwave PONT hu Copyright 2010 Wolkensdorfer Péter Utolsó módosítás: 2011. november 06.