heatwave.hu

[Filmek] [Otthoni hifi] [Programozás] [Szórakozás] [Autók] [Autóhifi] [Fotók] [Minden]

Oldaltérkép

Halloween Night Fest 2

Filmek téma
10 kedvenc film (2011.01.)
Akciófilm ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Animációs film ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Cápás rendhagyó filmajánló (2012.11.)
Dráma ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Fantasy ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Filmajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Horror ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Jubileumi 1000. moziajánló: Csábító leckék (2024.03.)
Jubileumi 500. moziajánló: Utazók (2017.03.)
Krimi ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Prince of Persia rendhagyó filmajánló (2011.01.)
Romantikus film ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Schwarzenegger 80's rendhagyó filmajánló (2013.01.)
Sci-fi ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Sorozatajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Underworld 1-4 elemzés (2017.01.)
Vámpíros-vérfarkasos rendhagyó filmajánló (2012.12.)
Vígjáték ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)

A műsor

Mint egyik kedves ismerősömtől időben értesültünk róla, a Lurdy moziban egész estés "Alkonyattól pirkadatig" tartó horrorfilmnézős estre került sor, ahol 10 órán keresztül lehetett szemezgetni egy 16 filmet tartalmazó kínálatból. Végül Szilárddal ketten maradtunk a műsorra...
Noha az Asylum stúdió jelentős számú filmmel képviseltette magát, sikerült úgy összeválogatnunk a néznivalókat, hogy egyetlen, hozzájuk kapcsolódó darab sem került a listára, ami eltolhatta volna az egészet ZS-katos irányba. De nem, azt kell mondjam, végül nagyon jó kis háromfelvonásost sikerült összeszednünk!


A helyőrség - a szpecnaz ébredése

horror

Wolkens ajánlója
A náci Németország zombihadsereg bevetésével akarja megnyerni a második világháborút! Basszus, ennél lerágottabb gagyifilm-csont talán nem is létezik. Gondoltuk, bemelegítő körnek azért még jó lehet, és nem csalódtunk. A helyőrség igazi jófajta patakvér horror, kitépett ütőerekkel, kettéhasított fejekkel, elvágott torkokkal, és persze dühöngő zombikkal. Bryan Larkin tökéletes választás a főszerepre: nem egy kockahasú, konditeremszagú izomagy, hanem az a medvékkel birkózó, keménykötésű parasztlegény, akit egy téglafal csak lelassít, maximum a vasbeton készteti kerülőút keresésére. :-) Bónusznak megkapjuk még Kamarás Ivánt (a szinkronban magyar hangja: Kamarás Iván :-)), mint majdnem ugyanilyen tökös náci- és zombiverőt. A sztereotípiák és filmes klisék rendeltetésszerű használata ellenére :-) teljesen élvezhető, a látvány és a megvalósítás bőven kiemeli a ZS kategóriából.


Evidence - a tökéletes bizonyíték

horror
krimi

Wolkens ajánlója
Valakik valahol megtalálnak egy videókazettát, amiből fény derül (vagy nem...) sok-sok szörnyűségre - a Blair Witch Project anno bombaként robbant, és új műfajt hozott létre. Az Evidence is ezt a vonalat követi, az idők szavát követve több kamerával, mobiltelefonos felvételekkel, internetes terjesztéssel.
A rendőrség egy isten háta mögötti, elhagyott telepen lezajlott tömegmészárlás ügyében nyomoz, a helyszínen feldarabolt hullák, a felismerhetetlenségig összeégett testek, és persze semmi nyom, csak a megperzselődött ketyerékből előkerült, részben sérült és hiányos videófájlok. A nyomozók szerepében Radha Mitchell és Stephen Moyer szörnyülködnek a felvételek tartalmán, amik újra és újra tévútra viszik a nyomozást és a moziközönséget egyaránt, hogy a film végül nyíltan a pofájukba/pofánkba röhögjön.
Alapos utánagondolással valószínűleg ebben is lehetne pár logikai bakit találni, de ez nem fáj, mert az Evidence magával ragad, és ráragasztja a nézőre a szereplők klausztrofób rémületét. 16-os a korhatár, ahogy az első Fűrész esetében is volt, mert itt is a néző fejében zajlik az igazi borzalom, nem a vásznon. És ez nem véletlen... nem mindegy, mit látsz, és mi az, amit gondolsz , hogy látsz.


Az Európa-jelentés

sci-fi

Wolkens ajánlója
A nem túl távoli jövőben az emberiség űrhajót indít a Jupiter egyik holdjára, az Európára, azon kevés helyek egyikére a Naprendszerben, ahol a tudomány mai állása szerint létezhet víz folyékony halmazállapotban, ergo létezhet élet. A kapcsolat egy idő után megszakad a Földdel, és nem tudni, vajon célba ért-e a küldetés...
Aztán mégis megtudni, mert az Europa-1 legénységének valahogy sikerül a felvételeket visszajuttatni a Földre. De hogyan? Mi történt? Mit találtak? Megmenekültek? Ezek a kérdések nagyjából másfél órán keresztül a székhez szegezik a nézőt, egy olyan, gyakorlatilag ismeretlen filmben, ami a kritikusok által istenített Gravitációt a szédítő IMAX képeket leszámítva nagyjából minden tekintetben lenyomja űrscifi kategóriában. Ha a Gravitáció egy szimfonikus nagyzenekar, akkor az Európa-jelentés egy vérbeli rockbanda. Lehet, hogy nem tökéletes a hangzás, de kemény, őszinte és hiteles.

Kapcsolódó ajánlók

Gravitáció IMAX 3DKonklúzió: ezúton is mégegyszer köszönjük a tippet, legközelebb megint ott leszünk! :-)

A cikk utoljára frissítve: 2013.10.

Vissza a lap tetejére | Vissza a nyitóoldalra

  E-mail: wolkensKUKACheatwavePONThu Copyright Wolkensdorfer Péter Utolsó frissítés: 2024.05.05.