Témakör: Filmek

Prince of Persia rendhagyó filmajánló

Oldaltérkép


Külső linkek
Pólómánia


Kapcsolódó oldalak
Filmek témában

10 kedvenc film
Cápás rendhagyó filmajánló
Filmajánlók 1.
Filmajánlók 10.
Filmajánlók 11.
Filmajánlók 12.
Filmajánlók 13.
Filmajánlók 14.
Filmajánlók 15.
Filmajánlók 16.
Filmajánlók 17.
Filmajánlók 18.
Filmajánlók 19.
Filmajánlók 2.
Filmajánlók 20.
Filmajánlók 21.
Filmajánlók 22.
Filmajánlók 23.
Filmajánlók 24.
Filmajánlók 25.
Filmajánlók 26.
Filmajánlók 27.
Filmajánlók 28.
Filmajánlók 3.
Filmajánlók 4.
Filmajánlók 5.
Filmajánlók 6.
Filmajánlók 7.
Filmajánlók 8.
Filmajánlók 9.
Filmajánlók ábécérendben
Halloween Night Fest 2 rendhagyó moziajánló
Jubileumi 500. moziajánló: Utazók
Schwarzenegger 80's rendhagyó filmajánló
Underworld 1-4 elemzés
Vámpíros-vérfarkasos rendhagyó filmajánló

Film készül a játékból

Ha összeszámolom, öt Tomb Raider epizódban bújtam Lara Croft bőrébe, négy Broken Sword kalandot játszottam végig, mint George Stobbart, Kate Walker-ként megtaláltam a mammutokat Syberiában, Alex Mercer harcában leromboltam fél Manhattant, és még sorolhatnám a karaktereket, akiket imádtam. De egyik sem került hozzám olyan közel, mint a falakon rohangászó, akrobatikusan harcoló, de a nőkkel mégis esetlen, ifjúkori baklövésének a terhét egy fél életen át cipelő, lelkileg és fizikailag is meghasonlott herceg. És akkor jött a hír, hogy film készül... naná, hogy izgalomba jöttem. :-) Megjelentek az első poszterek 2009 nyarán - huh, már csak egy évet kell várni.

Az előzetesek

Hátizé. Jake Gyllenhaal, mint herceg? Akinek ráadásul neve van? (A játékban ő csak "the prince".) Ajaj, mi lesz ebből. Jerry Bruckheimer és a Disney stúdió együtt? Ez kb. olyan, mintha Marylin Manson adná elő a 100 Folk Celsius-szal karöltve a Paff, a bűvös sárkányt. Mindehhez jött a rettenetes szinkron... kezdtem elveszteni az optimizmusomat. De a látvány stimmelt az előzetesben, hozta a játék hangulatát, az angol hang jó volt - ne temessük előre a filmet.

Hardcore rajongók

Anno csináltattam magamnak pólót a fenti képpel (a Two Thrones epizód címképe). Persze a fotónyomtatás két mosás után már nem volt több, mint halványszürke massza, ezért kitaláltam, hogy más technológiát kéne keresni. Így akadtam a polomania.hu oldalra, akik fóliás technológiával készítenek pólót, gyakorlatilag azzal az egy korlátozással, hogy legfeljebb 3 szín használható. Hosszas rajzolgatás következett, a pólómániások igen korrekt támogatásával, minden kérdésemre pontos választ kaptam. El is készült a nagy mű.

Szilárd barátom, hozzám hasonlóan nagy rajongója a játéknak, így gondoltam, meglepem egy pólóval, hogy majd egyenpólóban nézhessük a filmet. A rendelés már folyamatban volt, amikor éppen bandázós mozinézés címén a Titánok harcát néztük hármasban Csilla kolléganőmmel, aki - legnagyobb meglepetésemre - elárulta, hogy ő is szívesen megnézné a Herceget. Egy gyors telefon és a megrendelés bővítése egy pólóval volt a következő lépés.

Bandázós mozi

Az eredeti elképzelés az volt, hogy valamelyik gigantikus poszter előtt örökítjük meg az eseményt, de az sajnos csak a mozipénztárak előtt volt fellelhető, fotózni persze tilos, sok ember, mi meg nem akartunk balhét. Így a sima plakát mellett döntöttünk (álltunk :-)).
A pólót persze többen megnézték, sőt volt, aki elismerését fejezte ki a rajongás ilyen fokát illetően. :-)

És akkor magáról a filmről

Az egyik szemem sír, a másik nevet.
Ez - azt kell mondjam, sajnos - egy Disney film. Összesen nincs benne annyi vér (paradicsomlé), ami egy poharat megtöltene. Csatajelenetek vannak, helyenként jók, de azért egy nullával rövidebb lehetett a költségvetés, mint az Avatar esetében, és ez látszik. Még a Múmia filmek is többet adtak látványban. A játék rajongójaként pedig a szeletelésen kívül keveselltem a falon futást is. :-)
Mindennek a tetejébe sehol nem adták angol eredetiben. :-( Csúnya, rossz forgalmazók!
Na de ne legyünk már ennyire negatívak… :-) Jöjjenek a pozitív meglepetések.
Jake Gyllenhaal, mint herceg, működik. Gemma Arterton, mint szépséges hercegnő, még jobban működik. Kettejük románca egész jól működik. Ben Kingsley, mint főgonosz, működik, de hát ő mást se csinált az elmúlt években. :-) Alfred Molina az adócsaló kereskedő szerepében frenetikus, messze a film legjobb alakítását nyújtja. A többiek a futottak még kategória.
És ami a legérdekesebb: a sztori is működik. Nagyon féltem, hogy valami elcseszett forgatókönyvvel agyonvágják az egészet, de szerencsére az eredeti Prince of Persia alkotója, Jordan Mechner írta a történetet, és az - noha más szereplőkkel dolgozik - minden ponton illeszkedik a játékhoz. A történetbeli csavar erősen rezonál a játék azonos című epizódjában látottakra, ez kifejezetten kellemes meglepetés volt.
Két óra laza szórakozás. Nem használta ki a potenciált, ami benne volt, de a jobban sikerült játékadaptációk közé tartozik. Reménykedjünk abban, hogy a kasszasiker megalapoz egy nagyobb költségvetésű folytatást, mint a Nappali Őrség volt az Éjszakai Őrség után, és akkor nemcsak a romantikus, sivatagi naplementés csókokra vágyó tinilányok kapják meg a látványt, amire vágynak, hanem az igazi rajongók is.

Vissza a lap tetejére | Vissza a nyitóoldalra

  E-mail: wolkens KUKAC heatwave PONT hu Copyright 2010 Wolkensdorfer Péter Utolsó módosítás: 2011. november 06.