heatwave.hu

[Filmek] [Otthoni hifi] [Programozás] [Szórakozás] [Autók] [Autóhifi] [Fotók] [Minden]

Oldaltérkép

Tematikus ZS-kat day #1 - Cápás szutyokfilmek

Filmek téma
10 kedvenc film (2011.01.)
Akciófilm ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Animációs film ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Dráma ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Fantasy ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Filmajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Halloween Night Fest 2 rendhagyó moziajánló (2013.10.)
Horror ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Jubileumi 1000. moziajánló: Csábító leckék (2024.03.)
Jubileumi 500. moziajánló: Utazók (2017.03.)
Krimi ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Prince of Persia rendhagyó filmajánló (2011.01.)
Romantikus film ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Schwarzenegger 80's rendhagyó filmajánló (2013.01.)
Sci-fi ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Sorozatajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Underworld 1-4 elemzés (2017.01.)
Vámpíros-vérfarkasos rendhagyó filmajánló (2012.12.)
Vígjáték ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)

Az ötlet

]Az ötlet két hónapja megszületett és szépen formálódott: a mozizós banda kemény magjával kitaláltuk, hogy egy estét kizárólag ZS kategóriás (gy. k. nagyon-nagyon gagyi, és még annál is gagyibb...) filmekkel töltünk, sör, chips és egyéb ajzószerek társaságában. Mivel azonban a ZS kategóriásokkal Dunát lehet rekeszteni, az lett a döntés, hogy tematikusan válogatunk. Első körben a cápás filmekre esett a választás, néhány netes kritika alapján - lásd linkek.
Persze nem kellett volna két hónapig várnunk, ha az ötlet télen születik, de nyáron csak késő este használható a projektor, és azért három film az csak-csak öt óra... meg hát az októberi pocsék időben mégis jobb mozizni, mint az augusztusi késői naplementében. :-)
Kétfejű cápa
Homokcápák
Cápás szutyokfilmek

A kemény mag

Közben Rafnak volt egy kellően kocka pólóötlete, amit aztán meg is valósítottunk, hangsúlyozottan mozizós egyenpólónak. Szilárd ezt kihagyta, de ő a "Warning! Serial killer" pólójában is kellően stílusos. :-)

Aki nem érti a poént az egyenpólón, annak súgok, hogy az Alien-univerzumban kell kutakodni... :-)
Miután mindenki magához vette a sörét/borát, szépen elhelyezkedtünk a vászon előtt. Érdemes megfigyelni, hogy ezen a ponton még mindenki aránylag élénk és friss. Orsi is, még ha a képen ez nem is látszik. :-)A kétfejű cápa támadása

horror
imdb pontszám: 2,7

Raf ajánlója
Életem egyik legrosszabb filmje, pedig már láttam pár mocsok filmet. Mármint mocsok rossz filmet. Szerencsére, ahogy próbálok visszaemlékezni a többi bűnrossz filmnek se mindig nevezhető celluloidszökevényekre, amiket elfogyasztottam életem során, nem tudok most példát felhozni.
Nagy kérdés, hogy azért, mert a bölcs agyam törli ezeket az emlékeket vagy azért, mert elhülyültem tőlük...
Az alapsztori bonyolult, mint egy százas szög - bár az Asylum Studio-tól sokat nem is várhatnék... Túlkoros emberek fiatalokat játszanak -> középiskolásokat. Vagy egyetemistákat? Tudja a fene. A lényeg, hogy egy marék bikinis-fürdőruhás arc, két tanárjellegű ember (akik, mint a stáblista/imdb alapján kiderült házaspár!), egy hajókapitánynő és két (feltehetőleg) halandzsáúl beszélő Schiffsmädchenjunge. Ugye nem árulok el nagy titkot, hogy a csapat java része bizony megmurdál. Ó, kihagytam, hogy egy hatásos, ámbár gagyi jelenetben a kétfejű cápánk (mekkora már, hogy a címben elspojlerezik a főszörnyet?!) betol két vízisíző csajt - majd irtózatos röhejes módon a srácokat is a csónakban. Vagy csónakból.
"Főhőseink" hajója egy C16-oson lerenderelt megalodon cápát kapnak a hajójuk elejére, amit Jerry "atyaég, egy piranha felzabálta a farkam! És a lábaim is amúgy" O'Connel öccse egy rúddal ügyesen belepiszkál a hajócsavarokba. Mármint a cgi-tetemet. Amitől az úszó alkalmatosság LÉKET KAP.
De ugye közelben hirtelen ott terem egy sziget. Ja, nem, atoll - köszi Okostojás Karakter! Kimennek a diákok, a kapitánynő hegeszteni kezdi a lyukat. Felettébb röhejes mozdulatokkal. Persze megeszik. mert ennek a kétfejű halnak ám "electrosense" van ám!
És még az atollt is elsüllyeszti. Egy idő után.
Nem merek többet írni, mert félek, hogy a maradék 64 agysejtem is elpusztul - és akkor meg már fölösleges alkoholizálni!
Röviden: szar. Bővebben? Űberszar. Pocsék forgatókönyv - szerintem ha rádobálom a két macskát itthon a billentyűzetemre egy hét alatt tízszer ilyen jó scriptet írnék. Olyan borzalmas színészek, hogy még Ed Wood is lefitymálná őket. CGI? Ahol helyenként a segédkeret (vagy mi) is látszik? Hogy a cápa változtatja a méretét? fizikailag lehetetlen dolgokat csinál? KITÉRDEKEL?! Csak pénz legyen belőle.
Bár nem tudom ki adna pénzt érte...
Verdikt: 2 pont, de azt is csak azért mert láttunk két pár cicit, aránylag élethű leszbismárt, na meg a két tanár halála és az azt megelőző 20 másodperc miatt. Röviden: "kill it with fire!"

Wolkens ajánlója
A színtiszta ZS-kategóriás, ennél lejjebb már nincs. A film, amikor elgondolkozol, hogy hogy a rákba' lehet ennek az ipari hulladéknak az üzleti modellje sikeres. Mondjuk a forgatási helyszíneken kívül érdemben nem nagyon öltek pénzt semmibe. Unalomig ismert klisék, katasztrofális forgatókönyv telistele hibákkal, színészi játék nulla, rendező az nem volt, félkész vizuális effektek. Plusz pontot érő kötelező elemek a kategóriában: sok cici, némi szoftszex, szőke nagymellű biológusnő ((C) Erika :-)). A csúcsjelenet, amikor Carmen Electra és filmbeli férje egy utolsó csókra összefonódnak a semmiből előtűnő húszméteres cunami előtt. Epic.


Homokcápák

horror
imdb pontszám: 2,6

Raf ajánlója
Az est legjobb filmje volt. De ez a film jó. Mármint nem úgy jó, mint az Alien, vagy a Cápa, vagy a Prométeusz (vicceltem, az szar), hanem egy rossz film, ami szórakoztat.
Persze itt is vannak méretüket változtató cápák, meg botrányos CGI, de attól még ott van Corin Nemec (Parker Lewis!!!!), ami szerintem élete alakítását nyújtja; itt is feltűnik Hulk Hogan lánya, Brooke Hogan, akinek kicsit kocka az arca, kicsit érdekesen pattog a melle, nagyon nem tud színészkedni - cserébe szőke. Az alkotók lehet betépve írták a sztorit, mert nem veszi a film magát komolyan, ki-kikacsint a nézőre, s tán egy kicsit tiszteleg is "A" nagy előd előtt.
És ezért szórakoztató.
Tény, hogy egy normális világosító nem akadt a környéken forgatás közben, s emiatt rettenetesek az emberek fényben, ellenfényben - és néha a fókusz is máshol van, mint kéne. De röhögni lehet a filmen. Szórakoztat.
Bár arra még mindig nem sikerült rájönnöm, hogy:
- hová tűnt ~5-10 perc a film kétharmadánál?
- az eltűnt idő alatt miért lett Corin Nemec szőkéből sötétbarna hajban?
- hová tűnt a "több száz" fiatal a szigetről?
- hogyan ért oda a fiatalok megmentésével foglalkozó Gene Hunt-hasonmásverseny tizenötödik helyezettje gyalog ugyanakkor a rendőrőrsre, mint a másik fickó autóval?
- hogyan szöktek meg a csávából ketten is?
- és értek a rendőrőrsre ilyen hamar?
- és miért voltak ilyen nyugodtak?!
Verdikt: társaságban, alkohollal/könnyűdrogokkal jó móka. Egyedül ezt érdemes megnézni. De ezt se egyedül. 5 pont. Mert Corin Nemec irtózatosan jól ripacskodott, s mert nem vette magát komolyan. :-)

Wolkens ajánlója
A legszórakoztatóbb film a három közül, de ez nem annyira a cápáknak, mint Corin Nemec (Parker Lewis, ha valaki még emlékszik, 20 évvel ezelőttről) eszméletlen laza játékának köszönhető. A sztori ugyanaz, mint amit már kb. száznyolcvanhárom másik cápás/piranhás/krokodilos filmben is láttunk: a kisváros pénzéhes vezetői pancsolós bulit szerveznek a tengerpartra, annak ellenére, hogy tudják, a környéken valami nagyragadozó vadászik a strandolókra. Szőke nagymellű biológusnő (Brooke Hogan, a híres pankrátor, Hulk Hogan lánya) visszatér, és mikroszkóppal nézegeti a cápák DNS-ét. :-) Kapunk némi pszeudotudományos halandzsát is arról, hogyan adaptálódtak a cápák 450 millió év alatt a homokban úszáshoz. Azt, hogy akkor miért nem találkozott eddig velük a kutya se, nem tudjuk meg. :-) Ezzel együtt sokkal jobb, mint a kétfejű cápa, de ha már homokban száguldó rémek, akkor nekem még mindig a Tremors, pedig az se tegnap volt.

Kapcsolódó ajánlók

A nyolcadik utas a Halál (Alien) (felújított változat)Na, ezen a ponton már így néztünk ki: :-)Mocsári cápa

horror
imdb pontszám: 3,9

Raf ajánlója
Ide már jutott egy kis halivúd-szag is, mert olyan arcok asszisztálnak a rettenethez, mint D. B. Sweeney, Robert Davi, meg a csaj a Hajszából. Akit sose ismertem volna meg - még az IMDB-n lévő képek alapján se. De a melleköze mindig izzad. Na jó. Dekoltázsa.
Louisiana mocsaraiba "véletlenül" bekerül a korrupt seriff segítségével egy - tessék megkapaszkodni! - prehisztorikus, mélytengeri golyóálló cápa. Golyóálló bizony. Mert mélytengeri. A mocsaras folyóban.
Van itt minden: étteremtulajnénibe szerelmes seriff, csajszi csélcsap faszija (aki a pultos - vajon mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás?), hugica, a film naivája, a hegyomlás méretű bátyjuk, a kövérkés zseni (naná, hogy ázsiai! Mi más?!), cápaeledel és egy anderkover szövetségi (állatvédelmi jellystone-ranger) ügynök.
Itt már tetten érhető egy kis forgatókönyv írásába fektetett energia - na nem vitték túlzásba, de nem csak kitéptek hat oldalt a Cápa storyboard-jából és megetették egy csecsemővel, majd amit nem tudott megemészteni azt összerakták értelmes szavakká. Nem, komolyan valaki legalább 3 órát beleölt az írásba. Na nem mintha ettől jó lenne a film.
Rossz. De csak rossz. legnagyobb szívfájdalmamra vér van - viszont mind a két pár lehetséges mellet kitakarták, eltakarták. Tehát vér mehet, cici nem. Csodás.
Verdikt: 3. Mert azért szántak rá időt és energiát. D. B. Sweeney még jól is tolja. De attól még a "csak ha muszáj, de azért mégse"-kategória.

Wolkens ajánlója
OMG, Kristy Swanson! – gondoltam, amikor először olvastam a filmről. Hiszen ő volt eredetileg Buffy! És milyen jó volt a Hajsza! És milyen szép az a nő! Hát igen, csak közben eltelt 18 év... és szegény ex-fotómodell Kristynek mostanra már csak a kisvárosi kocsmárosnő szerepe jut, alig lehet ráismerni. A kötelező bikinis jeleneteket fiatal és noname csajok kapják... és itt jön az egyik komoly negatívum: a film erősen kilóg a kategóriából azzal, hogy nagyjából 12 éves korhatárra van vágva jófajta véres-mocskos-szexes 18+ helyett. Viszont a másik kettővel ellentétben itt megpróbáltak történetet is rakni az emberevés köré, mondjuk nem túlbonyolítva a dolgot, illegális állatkereskedelemmel magyarázva azt, hogy hogyan kerül a csizma az asztalra, vagyis a cápa a mocsárba. Az eredetiség ezen a ponton véget is ér, de plusz egy pont jár a légcsavaros mocsárjáró kishajókért, a kövér friendzoned kínai srácért, és mert Kristy a távcsövestől a sörétesig minden lőfegyverhez ért. :-)Konklúzió és előzetes

Azért három zsékatos film egyben komoly agyi megterhelés :-), kizárólag bandában szabad belevágni, amikor a film szövegével párhuzamosan megy a röhögés, a beszólogatások meg a kommentek a minőséget illetően. És sok sör, az mindenképp kell. :-) Ezzel együtt ezt a képet bírta mutatni a társaság a harmadik film végére:

Tervek szerint a következő szeánszon a vérfarkasos/vámpíros filmek lesznek terítéken, természetesen 100% Twilight free zone. :-)

A cikk utoljára frissítve: 2012.11.

Vissza a lap tetejére | Vissza a nyitóoldalra

  E-mail: wolkensKUKACheatwavePONThu Copyright Wolkensdorfer Péter Utolsó frissítés: 2024.07.02.