heatwave.hu

[Filmek] [Otthoni hifi] [Programozás] [Szórakozás] [Autók] [Autóhifi] [Fotók] [Minden]

Oldaltérkép

10 örök kedvenc film

Filmek téma
Akciófilm ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Animációs film ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Cápás rendhagyó filmajánló (2012.11.)
Dráma ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Fantasy ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Filmajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Halloween Night Fest 2 rendhagyó moziajánló (2013.10.)
Horror ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Jubileumi 1000. moziajánló: Csábító leckék (2024.03.)
Jubileumi 500. moziajánló: Utazók (2017.03.)
Krimi ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Prince of Persia rendhagyó filmajánló (2011.01.)
Romantikus film ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Schwarzenegger 80's rendhagyó filmajánló (2013.01.)
Sci-fi ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Sorozatajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Underworld 1-4 elemzés (2017.01.)
Vámpíros-vérfarkasos rendhagyó filmajánló (2012.12.)
Vígjáték ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)

Természetesen szigorúan szubjektíven. :-)
Ez itt annak a tíz filmnek a listája, amit tetszőlegesen sokszor meg tudok nézni, és noha kívülről tudom a sztorit, meg a párbeszédek jelentős részét, mégis újra meg újra élvezem...
Szóval ők a szint, a léc, az etalon, amikhez minden mást viszonyítok. :-) De éppen amiatt, hogy már megszámlálhatatlanul sokszor láttam őket, ezek az ajánlók sem olyanok, mint általában.


Igazából szerelem (Love actually)

romantikus

Wolkens ajánlója
A film, amit minden karácsonykor előveszünk, végignevetünk és helyenként megkönnyezünk. A 2000-es évek angol filmművészetének színe-java egy tarkabarka körképben, ami egyszerre szól szerelemről és szeretetről. Minden szempontból hibátlan és örök.


Aludj csak, én álmodom (While you were sleeping)

romantikus
vígjáték

Wolkens ajánlója
A másik film, amit minden karácsonykor megnézünk. :-) Modern mese, amiben Sandra Bullock olyan bájos és aranyos, hogy azonnal bele kell szeretni. :-) Hamupipőke, aki a mesebeli hercegbe lesz szerelmes, de végül mégis a szerény kis királyfihoz megy feleségül. :-) Noha a legtöbb filmet angolul nézem, ezt, hála a remek szinkronnak, mindig magyarul.


Tíz dolog, amit utálok benned (10 things I hate about you)

romantikus
vígjáték

Wolkens ajánlója
Számomra minden idők legjobb tinivígjátéka. A Julia Stiles, mint makrancos Kata és a néhai Heath Ledger, mint az osztály fenegyereke közötti húzd meg-ereszd meg románc ugyan csak egy a több párhuzamos szál közül, de önmagában is elég lenne egy jó filmhez.
Érzelmes, vicces, imádnivaló.


Meseautó

romantikus
vígjáték

Wolkens ajánlója
Ugyan ma nagy divat Stohl Andrást szidni, de ez nem változtat azon a tényen, hogy a Meseauó újrafeldolgozott változata jól sikerült. Elárulom, nem láttam az eredetit, de nem is vágyom rá, nekem ez a verzió, így ahogy van, kedvenc.


A magánynyomozó (Zero effect)

romantikus
krimi
vígjáték

Wolkens ajánlója
Inkább tévé-, mint mozifilm, és kriminek sem túl erős. Ami mégis beemeli a "kötelező" rovatba, az Bill Pullmann tökéletes alakítása a címszerepben. Ettől persze még nem lenne megunhatatlan... ami azzá teszi, azok az eszmefuttatások, amik a nyomozás közben elhangzanak. Meg persze az antiszociális zseni és az éleseszű, kőkemény lány kölcsönösen borotvaélen táncolós szerelmi viszonya a rabló-pandúr játék közben.
Méltatlanul ismeretlen film, sajnos.


Válótársak (Laws of attraction)

romantikus
vígjáték

Wolkens ajánlója
A Válótársakról már írtam korábban ajánlót, csak ismételni tudnám magam, úgyhogy rövidre fogom. :-) Igazi romantikus film, kettesben takaró alá bújós, forralt bort iszogatós estékre.

Kapcsolódó ajánlók

Válótársak kontra Kutyátlanok kíméljenek


L. A. story - Az őrült város (L. A. Story)

romantikus
vígjáték

Wolkens ajánlója
Steve Martin eszement romantikus komédiája, telefonos tubakoncerttel, múzeumi görkorcsolyázással, citromkarikás kávéval, intelligens közúti információs táblával és sok minden más lökött poénnal. A vicces stílus ellenére meglepően érzelemgazdag ott, ahol annak kell lennie.


Az utolsó cserkész (The last boyscout)

akció
krimi
vígjáték

Wolkens ajánlója
Noha a Die hard sorozat John McClane nyomozója valószínűleg ismertebb figura, számomra mégis az Utolsó cserkész sztoikus nyugalmú, erősen alkoholfüggő, halálosan cinikus magánkopója Bruce Willis legemlékezetesebb karaktere. Damon Wayans megfelelően kétbalkezes partner a nyomozásban. Kettejük remekül szinkronizált pengeváltásai felejthetetlenek: a "cirkunveniáltam a riasztót", a "Vérapó" emlegetése és természetesen a "nem egyedül jöttem, itt vannak a Bécsi Filharmónikusok". Igazi macsófilm.


Nem férek a bőrödbe (Freaky Friday)

romantikus
vígjáték

Wolkens ajánlója
A másik nagy kedvenc tinivígjéték, amiben anya (Jamie Lee Curtis) és lánya (Lindsay Lohan) testet cserélnek, és csak akkor kaphatják vissza a sajátjukat, ha önzetlenségükről adnak tanúbizonyságot. Csupa vicces szituáció, remek soundtrack, és ráadásnak Mark "NCIS" Harmon, mint jóképű és határozott vőlegényjelölt.


Ford Fairlane kalandjai (The adventures of Ford Fairlane)

krimi
vígjáték

Wolkens ajánlója
A film, amit Nagy Feró szinkronhangja tett halhatatlanná. A magyar szöveg akkora klasszikus, mint Douglas Adams Galaxis útikalauza. Akik látták, idéznek belőle, és akik szintén látták, velük röhögnek. Szex, cigi, pia, rock and roll, és persze egy dögös vörös titkárnő, Lauren Holly alakításában. Ki ne akarna ezekután magánnyomozó lenni? :-)Hát, ennyi fért a tízes listába... Hajszállal maradtak le, tehát (többszöri :-)) megnézésre szintén erősen ajánlottak a következő filmek:
- Halálos iramban (The fast and the furious)
- Don Juan de Marco
és még

Kötelező táncok
Underworld vs. Underworld: Evolution

A cikk utoljára frissítve: 2011.01.

Vissza a lap tetejére | Vissza a nyitóoldalra

  E-mail: wolkensKUKACheatwavePONThu Copyright Wolkensdorfer Péter Utolsó frissítés: 2024.04.06.