heatwave.hu

[Filmek] [Otthoni hifi] [Programozás] [Szórakozás] [Autók] [Autóhifi] [Fotók] [Minden]

Oldaltérkép

Filmajánlók 10.

Filmek téma
10 kedvenc film (2011.01.)
Akciófilm ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Animációs film ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Cápás rendhagyó filmajánló (2012.11.)
Dráma ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Fantasy ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Filmajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Halloween Night Fest 2 rendhagyó moziajánló (2013.10.)
Horror ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Jubileumi 1000. moziajánló: Csábító leckék (2024.03.)
Jubileumi 500. moziajánló: Utazók (2017.03.)
Krimi ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Prince of Persia rendhagyó filmajánló (2011.01.)
Romantikus film ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Schwarzenegger 80's rendhagyó filmajánló (2013.01.)
Sci-fi ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Sorozatajánlók listája ábécérendben (2022.10.)
Underworld 1-4 elemzés (2017.01.)
Vámpíros-vérfarkasos rendhagyó filmajánló (2012.12.)
Vígjáték ajánlók listája ábécérendben (2022.10.)

RED

akció
vígjáték

Wolkens ajánlója
Szigorúan komolytalan akcióvígjáték. Megint egy nyugdíjasklub, akik megmutatják az elpuhult fiatalságnak, mi fán terem a kőkemény titkosügynök. Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich, Helen Mirren és Brian Cox esélyt sem adnak a rosszfiúknak: elegánsak, pontosak, precízek, kíméletlenek és halálosan viccesek. Mary-Louise Parker, mint az ügynökháború közepébe ártatlanul belecsöppenő nyugdíj-ügyintéző remek partner Willisnek: a "hazaakarokmenni"-től a "háteztökizgi"-n keresztül simán eljut a "mellettednemféleksemmitől"-ig, imádnivaló. És persze ne felejtkezzünk el Karl Urban-ről sem, akihez a már Bourne-csapda esetében is nagyon illett a fekete terepjárós profi gyilkos karaktere. Ez a film igazi jutalomjáték valamennyiüknek, de a laza stílus ellenére az akciórészek is zúzósra sikerültek.
Ha a True lies, a Bérgyilkos a szomszédom vagy a Szupercsapat közül legalább egy tetszett, ezen is jól fogsz szórakozni.

Kapcsolódó ajánlók

A szupercsapat


Piranha 3D

horror

Wolkens ajánlója
Ha már háromdé, akkor nesze Nektek háromféle ajánló. :-)
Tizenkét színű, mint a vízfesték készletem volt a suliban:
víz felülről (kék) víz alulról (zöld)
csajok (barna) tetkók (kékeslila)
cicik (rózsaszín) fürdőruhák (narancssárga)
yachtok (fehér) hajóskötelek (sárga)
piranhák (szürke) fegyverek (fekete)
vér (vörös) 18-as karika (piros)

2. A tudálékos
Alexandre Aja korábbi, "Sziklák szeme" címre hallgató, a mai szépségideáltól markánsan különböző társadalmi számkivetettek nehéz sorsát megrázóan bemutató szociodráma után újabb csodálatos metaforával örvendeztette meg a filmművészet rajongóit. "Piranha" című művét egyértelműen a világgazdasági válság ihlette. Amikor a tó alatt megremeg a föld és a feltámadó örvény magába szippantja az idős horgászt, azonnal érezzük: ez a képsor a válság kitörését szimbolizálja, amely megsemmisíti régi értékrendünket. A kiszabaduló piranha raj, ami a fürdőzők húsát rágja, nem más, mint az egyes emberek személyes drámáinak megszemélyesítése: keserű sorsok derengenek fel a letépett végtagok mögött, a cél a puszta túlélés. Az események epicentrumában álló női seriff az egyetlen stabil szinguláris pont a káoszban, aki saját epszilonnyi sugarú környezetében próbálja egy szál zsebkendővel a tomboló vihart megfékezni.
A film befejezése egyértelműen reménytelenséget sugall, és a rendező személyes félelmét juttatja kifejezésre: a válságnak még nincs vége, sőt igazán még el sem kezdődött.
Régen láthattunk ilyen átütő erejű alkotást, semmiképpen ne mulasszuk el megtekinteni, majd egy hangulatos citromos tea mellett megvitatni ezt a remekművet!
3. A fanyalgós
Piranhák? Hátizé... lerágott csont.
;-)

Kapcsolódó ajánlók

The hills have eyes


Tron: Örökség 3D

sci-fi

Wolkens ajánlója
C:\Films\del tronlegacy_3d.avi
A tronlegacy_3d.avi egy vadiúj látványfilm. Tényleg törölni akarja?
(I)gen (N)em (F)elejtsük is el
F
Jeff Bridges jeleneteinek törlése... kész.
Garrett Hedlund jeleneteinek törlése... kész.
Olivia Wilde jeleneteinek törlése... kicsit nehezebb volt, de kész.
A film elfelejtése sikeresen befejeződött.
C:\Films\play \drhouse\season4\*.avi


Száguldó bomba

akció

Wolkens ajánlója
A bennem élő kockafejű mérnök húzta a száját, amikor Denzel Washington a 110 km/h-val száguldó vonat tetején pufidzsekiben függőleges felsőtesttel futott menetirányban, mert a menetszél aznap beteget jelentett...
... de győzött a bennem élő gyerek, és végigizgultam ezt a filmet. Annak ellenére, hogy a szokásos kliséken kívül nincs benne más, mint dübörgő vonatok és az őket lerázhatatlanul követő helikopterek.


Harry Potter 7/1
versus
A lány, aki a tűzzel játszik

krimi
fantasy

Wolkens ajánlója
Megint dupla mozis hétvége, ennek megfelelően dupla ajánló. Két olyan történet, aminek már van előzménye, és a "Cast" felirat megjelenésekor még nincsen vége. Az előzmények ráadásul csöppet sem voltak semlegesek: a HP6 számomra a sorozat leggyengébb, már-már a "szánalmas" szintet súroló epizódja volt, a Tetovált lány viszont egy hibátlanra sikerült, ütős mozi.
Hát, fordult a kocka...
A HP7/1 ha nem is a legjobb, de mindenképpen egy erős darab a szériában, a Lány, aki a tűzzel játszik viszont bemutatja a jó könyvek rossz filmadaptációira jellemző összes negatívumot, úgyhogy kezdjük ezzel.
Még csak a film felénél jártunk, amikor önkéntelenül is beugrott a klasszikus vicc: "Hogyan készül a mákos bab?" "Kettőt lapozunk a szakácskönyvben." Na, valahogy így íródott a LAATJ forgatókönyve is. Lényeges epizódok hiányoznak, ami maradt, az szétesik töredékekre, a regény fontos szereplői csak villanásnyira jelennek meg, aztán eltűnnek a süllyesztőben. Hiányzik a szövevényesség, a feszültség, az emberi motivációk, az összefüggések úgy általában. A könyv fekete humorának nyoma sincs. A szereplők (a címszerepet alakító Noomi Rapace-t leszámítva) fáradtak, csak elmondják a szövegüket, aztán ennyi. A forgatókönyvíró és rendező cseréje gyakorlatilag megsemmisítő csapást mért a remekül indult Millennium trilógiára. :-((( Szóval, aki olvasta a könyvet, az azért ne nézze meg, mert sírhatnékja fog támadni, aki meg nem, az meg azért, mert a felét sem fogja érteni...
Harry barátunk esetében szerencsére nem ez a helyzet. A két filmre bontott hetedik rész első felvonásában szép lassan megy előre a történet, helyenként talán kicsit túl lassú is, a helyszínek, a fényképezés, a hangulat mind a posztapokaliptikus filmeket idézik. Amikor viszont nem lassú, akkor nagyon rendben van: logikus cselekmény-felépítés, szépen bemutatott érzelmek, működő humor, pörgős akció. Egy pillanatig sem érezzük azt, hogy effektusparádét néznénk: a mágia megjelenítése a történet szerves része, nem valami hivalkodó máz az egészen. Számomra a film csúcspontja érdekes módon egy egyszerű, mindenféle filmtrükk nélküli jelenet: Harry és Hermione tánca a sátorban. Pontosan megmutatja, hogy a nézőre nem dübörgéssel meg villámgyors képekkel lehet a legjobban hatni, hanem érzések hiteles megjelenítésével. Akik lélegzetelállító varázslócsatákra vágynak, azoknak meg kell várniuk a befejező részt... itt a harc a szereplők lelkében zajlik.

Kapcsolódó ajánlók

Harry Potter és a félvér herceg
Harry Potter és a Főnix Rendje
Harry Potter és a Tűz Serlege
A tetovált lány


Machete

akció
vígjáték

Wolkens ajánlója
Eredetileg egymondatos ajánlót akartam írni, de engedve a gyengéd erőszaknak ;-), készült egy hosszabb verzió is.
Röviden: a Machete kétségen és vitán felül az év akciómozija, instant klasszikus, és szerintem Rodriguez legjobb filmje.
Bővebben: hát, kezdjük azzal, hogy a Machete a vegytiszta macsó akciófilm, a 18-as karikának megfelelően magas a vizuális ingerszint :-) : hordónyi művér, levágott fejek, levágott végtagok, kiontott belsőségek, persze emellett félig és egészen meztelen bombanők, nővérruhás amazonok géppisztolyokkal, szanaszét tuningolt verdák, sok-sok lövöldözés meg szeletelés. Aztán persze lassítások, a női testeket kéjenc alapossággal végigpásztázó kamerafahrtok. És hogy a látóközponton kívül más is terhelve legyen az agyban, mindezek közben sziporkázó párbeszédek, briliáns szófordulatok, olyan mondatok, amiket jó darabig idézgetni fogunk. A színészek pedig... nos, mindenki lubickol a szerepében, és abszolút otthon érzi magát ebben a "nagyon jó celluloidmocsokban" (köszi, Rafi, ennél jobban nem lehet megfogalmazni :-)). A címszerepben Danny Trejo nulla mimikával és kábé tíz mondattal tud egyszerre tökéletes gyilkológép, ellenállhatatlan nőfaló és keserű, a családját gyászoló férfi lenni. Steven Seagalnak viszont be nem áll a szája, az Úszó erőd óta nem állt neki ilyen jól szerep, mint Torrez drogbáróé. Michelle Rodriguez bőrszerkóban és leragasztott fél szemmel olyan vérforralóan dögös, hogy őt csak digitálisan lehet vetíteni, mert a filmszalag leolvadna tőle. :-) Robert de Niro és Don Johnson kisujjból hozzák a rosszfiút, és szemmel láthatóan nagyon élvezik. Jessica Alba számára a színészet komolyabb erőfeszítést igényel :-), de megbirkózik vele. Lindsay Lohannak viszont játszania sem kell, anélkül is teljesen autentikus a könnyűvérű, drogfüggő liba szerepében. És csak sorolhatnám. Egyszerűen mindenki jó.
És ezt az nagyonvéres, szexista, übermacsó tesztoszteronbombát a társaság hölgytagjai (néhány szemeltakarós jelenettől eltekintve :-)) ugyanúgy élvezték, mint mi, pasik!
Szóval Rodriguez egyszerre perverz vérimádó, zseniális forgatókönyvíró és utánozhatatlan rendező. Annyira, hogy talán nem is létezik. De lehet, hogy nem is akar. :-) Ahogy Machete mondja a filmben, "miért legyek valódi személy, ha már legenda vagyok?" Senor Rodriguez, Ön már legenda.


Tolvajok városa

krimi
dráma

Wolkens ajánlója
Kezdem a jó hírrel: Tolvajok városa jó mozi, és nincs messze attól, hogy nagyon jó mozi legyen. Érdekes módon ugyanannyira nehéz megfogalmazni, hogy miért jó, mint azt, hogy mi hiányzik belőle a nagyon jóhoz. Ennek a fő oka, hogy tipikus többrétegű film, és az egyes rétegek nem egyformán teljesítenek.
Erős a rabló és a nyomozó szellemi/lélektani párbaját követő vonal, de azért Al Pacino és Robert de Niro párharcát a Szemtől szemben című remekműben nem tudja utolérni. Jó a szerelmi szál, hiteles, de nem elég hatásos ahhoz, hogy könnyeket fakasszon. A rablásos-páncélkocsis jelenetek feszültségben laposra verik Antal Nimród Szállítmányát, és Bourne trilógia meg a Ronin adrenalinbomba hatású autós üldözéseit idézik. A történetmesélés tempója viszont komótos, így működhet az elgondolkodtató réteg is: vajon ha mocsárba születtél, örökre sáros maradsz vagy van esély a megtisztulásra? És vízzel kell lemosnod vagy vérrel? Ennek, és persze a remek színészi alakításoknak köszönhetően egy pillanatra sem válik unalmassá a két és fél órás film.
Ben Affleck, aki egyszerre írója, rendezője és főszereplője a filmnek, egyik szerepében sem hibázott. Leülhetsz, fiam, ötös. A csillagos ötöshöz egy picivel több kell.

Kapcsolódó ajánlók

A Bourne-ultimátum
A szállítmány vs. Hová lettek Morganék?


Fűrész 3D

horror

Wolkens ajánlója
Majdnem olyan, mint egy disznóölés. Van benne visítás, rúgkapálás, nyakon szúrás, fröcsögő vér, perzselt bőr, csontvágó bárd, darabokra aprítás, kibuggyanó belsőségek, húskampóra akasztás.
Csak egy disznóölésen kevesebb a hulla.


Könnyű nőcske

romantikus
vígjáték

Wolkens ajánlója
Fellélegezhetünk, nincs még veszve minden. Lehet csinálni a szexszel kapcsolatos komédiát gusztustalan poénok nélkül is, intelligens forgatókönyvvel, finom humorral, érzelmekkel, remek színészi alakításokkal. A főszerepben Emma Stone tökéletes átéléssel játssza a saját hazugságai hálójába menthetetlenül belegabalyodó gimnazista csajszit, ha kell, észbontóan dögös bombázó, ha kell, érzékeny nő, ha kell, elesett és magányos diáklány. A kissé excentrikus szülők szerepében Patricia Clarkson és Stanley Tucci brillíroznak, szemmel láthatóan rendkívül élvezik a bolondozást. A többi karakter a történetből adódóan nem igazán kap lehetőséget arra, hogy kiemelkedőt alakítson, de mindenki hozza, amit kell.
Komolyan elgondolkodtam rajta, mikor láttam utoljára ennyire jó tinivígjátékot a 10 dolog, amit utálok benned óta, és nem nagyon jut eszembe semmi. Na jó, talán a Juno, de az inkább a keserédes kategória. A Könnyű nőcske viszont szuperédes. Mégsem hizlal, fogyasztásának egyetlen kockázata a nevetéskor igénybevett izmok túlterhelése. :-)

Kapcsolódó ajánlók

Juno
Tíz dolog, amit utálok benned (10 things I hate about you)


The Expendables - a feláldozhatók

akció

Wolkens ajánlója
Elsőre akár pofátlan ötletnek is tűnhet, amit Stallone kitalált. Összeszedni a nagy bunyós akciófilmek egykori sztárjait, akiknek már régesrégen elfogyott a hatvan gyertyás torta utolsó morzsája is a hűtőből, egy közös, kőkemény kommandós filmre? Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger, Eric Roberts meg Bruce Willis ma már vén csatalónak tűnhetnek, Grand Canyon mélységű ráncokkal. Jet Li ugyan valamivel fiatalabb náluk, de az évek már nyomot hagytak az ő arcán is. Nehéz lesz ezt a háborút hitelesen előadni.
De kedvenc nyugdíjasainknak sikerül, mert Stallone, nagyon okosan, nem akarja az egész társaságot a hozzájuk képest ifjonc Jason Statham korosztályaként bemutatni. A Szállító és sok más akciófilm sztárja remek ellenpont az öreg sziklaöklűeknek, folyamatos vetélkedése Stalllone-val meg Rourke-kal egy pillanatra sem válik erőltetetté. A nagy öregek játéka ráadásul meglepően érzelemgazdag, annak ellenére, hogy a filmet a macsós szövegek uralják.
Szóval, srácok, nagyon jó kis akciómozi ez. Sok bunyó, sok lövöldözés, sok szeletelés, sok robbantás, sok vér. Megérte összetrombitálni a fiúkat. Csak van Damme meg Chuck Norris hiányzik a régi bandából. Az előbbi sajnálhatja, hogy nemet mondott a filmre. Az utóbbit sajnos nem lehetett bevenni, mert... hiszen tudjuk. ;-)


Ízek, imák, szerelmek

romantikus

Wolkens ajánlója
Egy közel két és fél órás film az útkeresésről, az élet értelméről, meg arról, hogy sosem tudhatjuk, kit sodor az utunkba a sors. Epizódok, gyönyörű képek Rómáról, Indiáról meg Baliról, sok-sok nagyon eltalált mellékszereplő James Franco-tól Javier Bardem-ig, és mindennek a középpontjában Julia Roberts.
Aki sajnos egyáltalán nem illik a filmbe. Szenvedése, motivációja, könnyei és legendás mosolya ezúttal mind-mind hiteltelenek. Nem értjük, miért indul el és nem értjük, miért érkezik meg. Ebbe a filmbe Diane Lane kellett volna, a "Kutyátlanok kíméljenek"-ben látott sebzett tekintetével. És akkor akár egy remek mozi is lehetett volna belőle.

Kapcsolódó ajánlók

Válótársak kontra Kutyátlanok kíméljenek


Az Őrzők legendája 3D

animációs

Wolkens ajánlója
Lehet rá mondani, hogy a sztori szinte egy az egyben a Csillagok háborúja (tényleg az). Lehet rá mondani, hogy a látvány szinte egy az egyben a 300 (tényleg az). Lehet rá mondani, hogy a film közepe kicsit erőtlen (tényleg az). Lehet rá mondani, hogy az idő majdnem felében a mozivászon központi témája a baglyok repülése lassítva (tényleg az).
És mégis, az első képkockától az utolsóig elbűvölő fantasy mese (tényleg az :-)).


Hibrid

sci-fi
horror

Wolkens ajánlója
Végre egy jó kis génmanipulációs mozi, ami nem túlméretes ragadozókról szól, hanem az emberben lakó szörnyről. Sarah Polley és Adrien Brody hibátlan őrülttudós-párosát elnézve az emberben komoly kételyek támadnak azt a kérdést illetően, hogy vajon a kutatókban vagy az általuk létrehozott mutánsban több a nemkívánatos gén. A film annyira betegre sikeredett, hogy Cronenberg munkásságának legszebb pillanatait idézi fel a nézőben.
Félig sci-fi, harmadrészt kamaradráma, hatodrészt horror. Jól sikerült génhibrid :-), de a 16-os címke garantáltan alulméretezett rajta. Bőven ráférne a 18+ kategória, nem a vér, hanem a perverzitása miatt. Ahogy mondtam, Cronenberg. Ha ismered, akkor érted. :-)


Charlie St. Cloud halála és élete

dráma

Wolkens ajánlója
A film jelenetei a következő kategóriákba oszthatók:
- Zak Efron és még valaki vitorlázik,
- Zak Efron filmbeli öccsével lagymatagon baseball-t gyakorol,
- azok a jelenetek, amiket már láttunk a Hatodik érzék, a Szitakötő és a Ha igaz volna című filmekben,
- átvezetések a fenti három kategória között.
A darab ennek ellenére nem nézhetetlen, ami elsősorban a (még) szinte teljesen ismeretlen Amanda Crew játékának köszönhető. Meg a hibátlan operatőri munkának, ez az egyetlen olyan a filmben, amire nem lehet panasz. Szóval egyszeri kikapcsolódásra jó, de ha valaki ehelyett inkább a Szívrablók-ra akar elcipelni, ne mondj nemet. :-)


Kaptár - Túlvilág 3D

horror

Wolkens ajánlója
Noha foglaláskor a rendszer még kedvezményes árat írt ki, a pénztárnál már 1650 Ft-ba került egy jegy. Ennek kapcsán elgondolkoztam, mit is kaptam ezért a pénzért.
Tétel Érték
ülőhely és 3D szemüveg 100 Ft
3D effektusok 100 Ft
történet 50 Ft
csavarok a történetben (ezért nem került 1750 Ft-ba a jegy) -100 Ft
számtalan heccsát* :-) lassítva 300 Ft
Alice sörétes pisztolyai és a bele való töltények 200 Ft
a túlméretes monszta és az ő húsklopfolója 200 Ft
további akciójelenetek 100 Ft
Ali Larter mostanra annyira jó nő lett, hogy az önmagában 600 Ft
Milla Jovovich végre nincs babaarcúra maszkírozva 100 Ft
Összesen 1 650 Ft
Persze a bandázós mozi kellemes társaságban… az megfizethetetlen. :-)

* Gy. k.: head shot, azaz fejlövés


A karatekölyök
versus
Ragadozók

akció
sci-fi
horror

Wolkens ajánlója
Megint dupla mozi és hozzá dupla ajánló. :-)
Szokás szerint rengeteg hasonlóságot és párhuzamot fedeztem fel a két filmben. A vékony, de izmos főhős ismeretlen terepre kerül, és ott kell túlélnie. Fokozatosan ismeri meg az ellenséget, amíg képessé nem válik arra, hogy győzedelmeskedjen. Van sok akció, bunyó, menekülés, harc, személyes drámák, önnön korlátaink leküzdése, főhősnő a főhős mellé, látványos fényképezés, ütős zenék. Mindkét film hosszabb két óránál, és mindkettőt lehetett volna rövidebbre vágni.
És hogy mik a különbségek? A karatekölyök jó. A Ragadozók meg nem.


Salt ügynök

akció

Wolkens ajánlója
A Salt ügynök szorijában több a csavar, mint a Margit-híd új tartószerkezetében. :-) Vannak köztük kiszámítható, vannak meglepő és vannak "jobbnemjutotteszükbe? :-/" típusú csavarok. Az egész ráadásul lagymatagon indul, az első akciók hiába látványosak, nem igazán meggyőzőek. Már kezdtem magamban volna temetni a filmet, amikor egyszer csak beindult a történet, és onnantól kezdve végig a székhez szegezett, egészen a nagyon gonosz befejezésig. :-)
Bár nem éri el a Bourne-filmek színvonalát, de mindenképpen egy jól sikerült darab a "magányos ügynök mindenki ellen" kategóriában.

Kapcsolódó ajánlók

A Bourne-ultimátum


A szupercsapat

akció
vígjáték

Wolkens ajánlója
Ha James Bond nem angol titkosügynök lenne, hanem amerikai katona, akkor ő lenne a szupercsapat. :-) Egy négytagú alakulat, aminek a tagjai nem ismernek reménytelen helyzetet, elrabolhatatlan szállítmányt, megcsókolhatatlan nőt :-) és biztonságos börtönt. Négy őrült, akiknek csak a becsület és a feladat teljesítése számít, persze ez utóbbi csak akkor érdekes, ha minimum megcsinálhatatlan és lehetőleg még életveszélyes is. Ennek megfelelően agyafúrt terveikben a Dűne írójának szavait idézve "cselek, a cselek mögött cselek, azok mögött újabb cselek".
Liam Neeson úgy lubickol a ravasz öreg róka szerepében, hogy nem is értem, miért nem játszott ilyen szerepet eddig. Bradley Cooper végre nem nyálas szépfiú, hanem tökös szépfiú. Ők ketten viszik a prímet, a többiek tűrhetők, bár Jessica Biel még mindig egyféle arckifejezéssel játssza végig a filmet. De még ez sem annyira zavaró, mert két órán keresztül folyamatos az akció- és poénözön a vásznon.
Igazi popcornmozi, ha totális agyzsibbasztásra vágysz, ennél per pillanat nem találsz jobbat.


A tetovált lány

krimi

Wolkens ajánlója
A mondás szerint a tervező nem akkor tudja, hogy tökéleteset alkotott, ha már nincs mit hozzátenni, hanem ha már nincs mit elvenni. Nos, a tetovált lány moziváltozatához egy jó tervező írta a forgatókönyvet. :-) A regény felét kiszórta, és ahol kellett, néhány öltéssel összevarrta a sztori szálait. És pontosan tudta, mi nem szükséges ahhoz, hogy a film erős és koherens maradjon. A letisztított történet pedig helyenként még a könyvnél is brutálisabban, nyomasztóbban hat a vásznon. A címszerepben Noomi Rapace egyszerűen telitalálat, nála jobb Lisbeth Salander talán nincs is.
Egy piszok jó könyv piszok jó filmadaptációja. Csak erős idegzetűeknek!

A cikk utoljára frissítve: 2011.02.

Vissza a lap tetejére | Vissza a nyitóoldalra

  E-mail: wolkensKUKACheatwavePONThu Copyright Wolkensdorfer Péter Utolsó frissítés: 2024.05.05.