Már régóta tervezem, hogy közkinccsé teszem egyik, konyhai
képességeimnek megfelelő :-) kedvenc ételem receptjét. A zombiszendvics nevet
a színe alapján kapta: ideális esetben kellemesen zuzmózöld. Azoknak ajánlom,
akik a camambert sajtot is akkor eszik, amikor már mozog.
Kiindulási pont: vajas zsemle vagy kenyér. |
|
|
A zombiszínt a márványsajttól kapja a szendvics. A márványsajt akkor jó,
amikor már elég nagy arányban zöld és könnyen morzsálódik. Sajna időnként
sikerül vizesebb, gumiszerű márványsajtot is kifogni, ezzel nem lesz jó az
eredmény.
A sajtot terítsük szét a zsemlén, olyan 2-3 mm vastagon. |
Az eredmény már így is finom, de ha igazán ki akarjuk hozni a
márványsajt zamatát, tegyük be mikróba és maximum közepes teljesítményen
melegítve olvasszuk meg a sajtot. Vigyázat: a mikróból kivéve durván éget,
hagyjuk pár percig hűlni. |
|
|
Erősen antiszociálisak nyers fokhagymával is ízesíthetik. :-) |
Jó étvágyat! :-)
A cikk utoljára frissítve: 2006.02.
Vissza a lap tetejére |
Vissza a nyitóoldalra
|