heatwave.hu

[Filmek] [Otthoni hifi] [Programozás] [Autók] [Autóhifi] [Szórakozás] [Fotók] [Minden]

Oldaltérkép

Fegyverszekrény az M41a-hoz

Szórakozás téma
Fejtörők
Játékajánlók 2.
LEGO animáció előkészületek 2.
LEGO animáció technikai részletek 2.
Faház összerakás
LEGO animáció technikai részletek
LEGO animáció technikai részletek 4.
LEGO animáció előkészületek
M41a modell
PS4 játékajánlók
Megoldás a fejtörőkhöz
PS3 játékajánlók
Zombiszendvics
LEGO animáció technikai részletek 3.
Síelés Nassfeldben
Rafting Bovecben
Tippek a fejtörőkhöz
Boszorkányt az ablakba!
Xbox játékajánlók
Játékajánlók 1.

Egy olyan projekt, amibe a tisztán beletett munkaidő is több, mint egy havi, nem érdemli meg, hogy egy sötét szekrényben porosodjon. Ezen gondolatból kiindulva kezdtem el tervezgetni egy fegyverszekrényt az M41a-hoz. Onnan kezdve, hogy szerettem volna elérni, ha a szekrény a tárolás mellett látványelemként is működjön, a funkciólista elég gyorsan bővült. :-)

Elképzelések

Az elképzeléseket és a megoldandó műszaki problémákat a mellékelt linken látható videóban foglaltam össze. Maga a mechanikai megvalósítás kevésbé kiált videóért :-), így annak a részleteit ebben a cikkben tervezem leírni.
Fegyverszekrény alapok

Hosszas morfondírozás és ötletelés után úgy döntöttem, a kezelőszerveket a fegyver mellett (és nem alatt) helyezem el. Mivel a puska önmagában elég méretes, a teljes szélesség így meg fogja haladni az 1 métert.

A motoros ajtónyitáshoz neten rendeltem egy "linear actuator" névre hallgató motort. Alapvetően ajtó- és ablaknyitásra lett tervezve, 1500 Newton erővel képes tolni - ezzel akkor is ki lehet nyitni egy ajtót, ha be van zárva. :-) Kisebbet nem árultak. :-)
Mint a fenti videóból kiderül, meglehetősen sok áramköri elemre lesz szükség. Hogy kulturáltan el lehessen rendezni mindent, egyszerű kis polcokat fogok kialakítani a szekrény belsejében a kezelőszervek mögött.
A polcokat vékony rétegelt lemez maradékból vágtam ki, és ha már volt kéznél gyorsan száradó lakk, gyorsan le is kentem őket.
Erről a képről már sejthető a szekrény majdani mérete. Az előlap és a fedél plexiből lesz, alumínium kerettel, az előlapnak csak a felső fele fog nyílni (hogy ne legyen túl nagy helyigénye a nyitásnak).

Folytatás következik...

A cikk utoljára frissítve: 2019.01.

M41A alien pulse rifle modell (2018.12.)

A megnevezésre jó magyar fordítást sajnos nem tudok, így maradjon az eredeti. :-)
...

Tovább a cikkhez

 

Vissza a lap tetejére | Vissza a nyitóoldalra

  E-mail: wolkensKUKACheatwavePONThu Copyright Wolkensdorfer Péter Utolsó frissítés: 2019.01.06.