heatwave.hu

[Filmek] [Otthoni hifi] [Programozás] [Autók] [Autóhifi] [Szórakozás] [Fotók] [Minden]

Oldaltérkép

Filmajánlók 31.

Filmek téma
Jubileumi 500. moziajánló: Utazók
Filmajánlók 01.
Filmajánlók 05.
Filmajánlók 07.
Filmajánlók 17.
Filmajánlók 10.
Filmajánlók 23.
Filmajánlók 16.
Filmajánlók 02.
10 kedvenc film
Filmajánlók 14.
Filmajánlók 26.
Filmajánlók 24.
Filmajánlók 11.
Filmajánlók 30.
Filmajánlók 15.
Cápás rendhagyó filmajánló
Filmajánlók 19.
Filmajánlók 08.
Vámpíros-vérfarkasos rendhagyó filmajánló
Filmajánlók 04.
Filmajánlók 03.
Filmajánlók 13.
Filmajánlók 09.
Filmajánlók 22.
Filmajánlók 12.
Filmajánlók 27.
Halloween Night Fest 2 rendhagyó moziajánló
Filmajánlók 06.
Filmajánlók 25.
Schwarzenegger 80's rendhagyó filmajánló
Filmajánlók 18.
Prince of Persia rendhagyó filmajánló
Underworld 1-4 elemzés
Filmajánlók 29.
Filmajánlók 21.
Filmajánlók ábécérendben
Filmajánlók 28.
Filmajánlók 20.

Vonat Busanba

A dél-korai filmesek már többször megmutatták, hogy értenek ahhoz, amit csinálnak. Az Oldboy, a Keserédes élet, a Bosszú ura mind elsőosztályúak, akár akciófilmként, akár thrillerként, akár drámaként nézzük őket. A Vonat Busanba című darab a zombifilmes kategóriában játszik, és bár sok újat nem tesz hozzá a műfaj szokásos elemeihez, dramaturgiában, karakterekben, forgatókönyvben a felsoroltakhoz hasonlóan kiemelkedő minőségű.

Noha a gesztusok helyenként a távol-keleti filmekre jellemzően eltúlzottak, mégis hitelesek és hatnak az érzelmek, látjuk a személyiségfejlődést, egy pillanatra sem enyhül a feszültség, átérezzük az exponenciálisan robbanó számú fertőzött között a túlélésért folyó harc kilátástalan poklát, és a remény mindezek ellenére soha ki nem hunyó lángját. Rég láttam ilyen jó élőhalottas horrort.

Kölcsönlakás

Dobó Kata első rendezése biztosan nem vonul be minden idők legjobb vígjátékai közé, de az is igaz, hogy messze nem olyan rossz, mint a híre. A szereplők nagy többsége kissé döcögősen adja elő a szerepét, és túlzottan sok a párbeszéd közben a szereplők között ide-oda ugráló vágás, de a poénok tűrhetően ülnek, működik a helyzetkomikum, Oroszlán Szonja frenetikus, Balla Eszterből meg valami rendíthetetlen, nyugodt derű sugárzik. Laza kikapcsolódásnak egyszer jó.

Az író (The motive)

Alvaro egy tehetségtelen író-aspiráns, aki egyszerűen nem hajlandó tudomást venni arról, hogy neki nem ezzel kéne foglalkoznia. Mikor tudatosul benne, hogy a legjobb drámákat az élet írja, úgy dönt, neki elég lesz dokumentálni az eseményeket, aztán hadd bonyolódjon a történet magától.

Természetszerűleg eljön az a pont, amikor ez sem lesz elég, és úgy dönt, saját kezűleg fog gondoskodni újabb, az izgalmakat fokozó fordulatokról. Súgok, ebből nem lesz happy end.
Kis költségvetésű spanyol darab, és nem igazán a legjobbak közül való. Tematikailag az olasz "A hely" áll közel hozzá, de az minden szempontból jobb és elgondolkodtatóbb, szóval inkább nézd meg azt.

Pókember: Hazatérés

A címben a hazatérés szó kettős értelmű: az USA-ban a "homecoming" az őszi középiskolai szezon egy, az érettségi bálra (távolról) hasonlító eseményét jelenti, és a történet tekintetében mindkét értelmezésnek jelentősége van.

A fiatal Pókember, alias Peter Parker (Tom Holland hibátlan a szerepben) leghőbb vágya, hogy csatlakozzon a Bosszúállók csapatához, akik persze egy idegesítő kis mitugrásznál többet nem látnak benne. Ez csak még jobban feltüzeli benne a bizonyítási vágyat, így keveredik a Keselyű (Michael Keaton) és csapata nyomába, akik földönkívüli technológia újrahasznosításával gyártanak nagyon is földi életek kioltására alkalmas fegyvereket.
A film értelemszerűen a Marvel Bosszúállók univerzumához kapcsolódik, de szerencsére a fókuszt nem az (egyébként látványosan megcsinált) akciójelenetekre helyezi, hanem a főhős személyiségfejlődésére, drámájára, a magánéleti áldozatokra, amiket kénytelen szuperhősként meghozni, így a történetet nem érezzük egy kiüresedett, megalomán, túltolt robbantássorozatnak.
Bónusz érdekesség: a 2018-as Spider-Man videójátékban Pókember mozgása teljesen hasonló a filmbelihez, és a kettő egyéb pontokon is kapcsolódik.

A cikk utoljára frissítve: 2019.03.

Vissza a lap tetejére | Vissza a nyitóoldalra

  E-mail: wolkensKUKACheatwavePONThu Copyright Wolkensdorfer Péter Utolsó frissítés: 2019.03.03.